Το παρασκήνιο και όλα όσα διαδραματίστηκαν στο Κραν Μοντανα σκιαγράφησε ο διαπραγματευτής της Ε/κ πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Μιλώντας στην εκπομπή του TVONE «Ενημέρωση Τώρα», ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέφερε ότι το Κραν Μοντάνα ήταν το αποκορύφωμα μιας διαδικασίας η οποία έφθασε σε ένα σημείο που έπρεπε να μπουν στο τραπέζι κάποια ζητήματα που δεν τέθηκαν προηγουμένως.

Σκιαγραφώντας  το τι έγινε στη διάσκεψη στο Crans Montana, ο κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης  ανέφερε ότι ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών κατά την άφιξη του στο Crans Montana διαπίστωσε τα κομβικά σημεία που έπρεπε να λυθούν για να μπορέσει να συνεχιστεί η διαδικασία χωρίς σημαντικές εκκρεμότητες.

Κλιθείς να σχολιάσει όσα ακούστηκαν μετά το Crans Montana, ο κ. Μαυρογιάννης , ανέφερε ότι όλα όσα έγιναν τα είδαμε , τα ζήσαμε και δεν μπορεί κανείς να τα αμφισβητήσει.

Ακολούθως ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέφερε ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά από το δείπνο στο Crans Montana κρατά την τεράστια προσπάθεια και τη συζήτηση σε βάθος για τα βασικότερα ζητήματα του Κυπριακού.

Όσον αφορά το ταξίδι του Προέδρου στη Νέα Υόρκη, ο κ. Μαυρογιάννης, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διευθετηθεί κάποια τριμερής συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα, του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί, ενώ επανέλαβε για ακόμη μια φορά την ετοιμότητα της Ε/κ πλευράς να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.