Ένας Κύπριος, που έκανε το νησί μας περήφανο, αναδείχθηκε ως ο καλύτερος πολιτικός μηχανικός στον κόσμο.

Ο λόγος για τον Ιωσήφ Μαλτέζος από την Λευκωσία, ο οποίος αυτή την στιγμή εργάζεται στο Λονδίνο σε μια μεγάλη εταιρεία.

Αναδείχθηκε σε διαγωνισμό στο Λονδίνο ως ο καλύτερος πολιτικός μηχανικός από τους 1600 καλύτερους νέους μηχανικούς στον κόσμο.

Ο Ιωσήφ δήλωσε συμμετοχή στον διαγωνισμό του Βρετανικού Ινστιτούτου Πολιτικών Μηχανικών (ICE) και παρουσίασε την εργασία του που είχε εκτελέσει στο πολύ σημαντικό κατασκευαστικό έργο υποδομής του Crossrail.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Megaone «Ξυπνήσατε;» ο Ιωσήφ Μαλτέζος ανέφερε πως στην Κύπρο μπορούν να γίνουν έργα, όπως τραμ, για την καλύτερη μεταφορά των ανθρώπων σε διάφορες περιοχές αλλά όπως είπε, «δεν μπορείς να περιμένεις να αλλάξουν τα πάντα μέσα σε μια μέρα».

Εξέφρασε ωστόσο την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι κανείς από τους ιθύνοντες της Κυπριακής Κυβέρνησης, δεν είχαν καμία επαφή μαζί του ή με άλλους νέους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται και διαπρέπουν στο εξωτερικό. Ωστόσο όπως είπε, έχει επαφές με την ΕΤΕΚ.

Ανέφερε εξάλλου, ότι στο εξωτερικό του δόθηκαν πάρα πολλές προτάσεις για εργασία αλλά από την Κύπρο καμία χαρακτηρίζοντας το λυπητερό, λόγω του ότι, τον ενδιαφέρει πολύ να επιστρέψει στην χώρα του.

Δείτε στο Βίντεο που ακολουθεί το μήνυμα του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Έλενα Αντωνίου 

politikomiiximis.jpg