Ο νεαρός Κύπριος καλλιτέχνης Χρίστος Κακουλλή, που έχει πετύχει το 2ο του παγκόσμιο ρεκόρ στον τομέα της τέχνης, έχει λάβει μέρος και σε μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις Street Art Φεστιβάλ  που διεξήχθη στο Bristol της Αγγλίας.

Στο Φεστιβάλ ήταν από τις 29 μέχρι της 31 Ιουλίου και έλαβαν μέρος πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες με πολλά χρόνια καριέρας από ολόκληρο τον κόσμο.

 «Ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα να παρευρεθώ και να δημιουργήσω μαζί με τόσους σπουδαίους καλλιτέχνες.»

26.jpg

Το θέμα το οποίο έχει αναπτύξει ο Χρίστος Κακουλλή, είναι το κυπριακό πρόβλημα με όλα τα συνεπακόλουθά του (κατοχή, πρόσφυγες αγνοούμενοι, εγκλωβισμένοι). Σκοπός του έργου του ήταν να δώσει ένα μήνυμα μέσα από την τέχνη του: «Ειρήνη και επανένωση του τόπου μας».

Όπως μας έχει πει ο ίδιος, την εκδήλωση αυτή την παρακολούθησαν χιλιάδες κόσμος, όπου του έδιναν συγχαρητήρια για το έργο του, το οποίο τους έδωσε την ευκαιρία να ξαναθυμηθούν το κυπριακό πρόβλημα και πως αυτό είναι ένα μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία.

30.jpg

Επίσης, κατά την διάρκεια του ταξιδιού του αυτού, δημιούργησε 50 πίνακες, τους οποίους σχεδίασε στο χέρι και τους τοποθέτησε από τα προάστια μέχρι και το κέντρο της πόλης. Καθώς κάθε πίνακας φέρει την σημαία της Κύπρου και στο πίσω μέρος υπάρχει ένα φυλλάδιο στην αγγλική γλώσσα που εξηγεί το Κυπριακό πρόβλημα.

29.jpg

Όπως μας έχει πει, έχει δωρίσει δυο από τους πίνακες του στο Ελληνοκυπριακό σχολείο για χάρη των παιδιών που βρίσκονται εκεί μακριά από το νησί μας και πως εκείνες οι μέρες είχαν ως σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για το πρόβλημα του τόπου μας. Ακόμη, είναι μια υπενθύμιση για την επιθυμία μας να γυρίσουμε στα χαμένα εδάφη.

24.jpg

Να σημειώσουμε πως ο δε πίνακας απεικονίζει την τραγική φιγούρα της γιαγιάς του 1974, ο οποίος επιλέχθηκε να αναρτηθεί μόνιμα στην πόλη του Bristol.

 

22.jpg