Η κατανάλωση γιαουρτιού είναι ούτως ή άλλως πολύ διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια, αλλά πάντοτε είναι καλό να θυμόμαστε για ποιους λόγους είναι απαραίτητη προσθήκη στο διαιτολόγιο μας.

  •     Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και πρωτεϊνες, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη της οστεοπόρωσης, στην ανάπτυξη και τη σωματική διάπλαση των παιδιών.
  •     Μπορεί να αντικαταστήσει το γάλα σε περιπτώσεις δυσανεξίας στη λακτόζη, προσφέροντας τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες.
  •     Βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντερικού συστήματος. Συμβάλλει στην καταπολέμηση της διάρροιας, της δυσκοιλιότητας και άλλων εντερικών διαταραχών.
  •     Είναι κατάλληλο για τη θεραπεία ασθενών με αντιβιοτικά, για την αποτροπή ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών στο εντερικό σύστημα.
  •     Βοηθά στην καταπολέμηση της κακοσμίας του στόματος, της τερηδόνας και της ουλίτιδας, λόγω της δράσης των ενεργών βακτηρίων που περιέχει.
  •     Μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας του δέρματος σε περιπτώσεις ακμής, αλλά και στην πρόληψη των εκζεμάτων σε βρέφη.
  •     Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, αλλά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  •     Δρα κατά των κολπικών μολύνσεων και των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.
  •     Αποτελεί καλή επιλογή γλυκού, συνοδευόμενο με μέλι, φρούτα και ξηρούς καρπούς, αλλά και σε μορφή smoothie.
  •     Kαλή επιλογή και για σνακ, καθώς εκτός από τις πολλές ευεργετικές του ιδιότητες, μας χορταίνει με λίγες θερμίδες.