Οι γυναίκες είναι ευτυχισμένες όταν είναι μόνες τους γιατί η ύπαρξη μιας σχέσης τις επιβαρύνει, τους είναι δηλαδή πιο δύσκολη απ' ότι αν δεν είχα να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν, όπως υποστηρίζουν νέα έρευνα .

Σύμφωνα με μελέτη ανάλυσης δεδομένων της εταιρείας "Mintel",το 61% των ανύπαντρων γυναικών δηλώνουν ευτυχισμένες παρά το γεγονός ότι δεν έχουν σύντροφο,σε αντίθεση με το 49% των ανδρών που είναι εργένηδες. 
    
Η επίμαχη έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι, το 75% των ανύπαντρων γυναικών δεν έψαξε ενεργά για να βρει σύντροφο τον τελευταίο χρόνο, σε σύγκριση με το 65% των ανδρών. 

Για τις γυναίκες, η ύπαρξη μιας ετεροφυλοφιλικής σχέσης προϋποθέτει στην πραγματικότητα πολλή σκληρή δουλειά και γενικά απαιτεί περισσότερη προσπάθεια απ΄ότι για τους άνδρες.

"Υπάρχουν στοιχεία ότι οι γυναίκες δαπανούν περισσότερο χρόνο για οικιακές εργασίες απ' ότι οι άνδρες -π.χ μαγείρεμα - αλλά και συναίσθημα",όπως επισημαίνει η καθηγήτρια Έμιλι Γκράντι από το Πανεπιστήμιο Έσεξ, σε συνέντευξή της στην βρετανική εφημερίδα "The Telegraph."
        
Οι εκπρόσωποι του ωραίου φύλου ξοδεύουν περισσότερο χρόνο και χρήματα για την εμφάνισή τους, κάνουν περισσότερες δουλειές και καταβάλλουν περισσότερες προσπάθειες για να επιλύσουν τυχόν προβλήματα στη σχέση τους. Κι αυτό γιατί η ύπαρξη μιας ετεροφυλοφιλικής σχέσης απαιτεί συνήθως μεγάλη προσπάθεια από μια γυναίκα. Επιπλέον, οι γυναίκες αν και μόνες τους είναι ευτυχισμένες γιατί είναι καλύτερα κοινωνικοποιημένες ότι ότι οι άνδρες. 

"Οι γυναίκες μπορούν να στραφούν σε στενούς φίλους σε περιόδους ανάγκης σε αντίθεση με τους άνδρες. Οι γυναίκες τείνουν να δικτυώνονται καλύτερα σε παρέες ενώ οι άνδρες τείνουν να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις συζύγους τους κι έχουν λιγότερους άλλους κοινωνικούς δεσμούς ", εξηγεί η καθηγήτρια Γκράντι. 

"Γι 'αυτό και οι γυναίκες έχουν ένα ευρύτερο φάσμα εναλλακτικών επιλογών", είπε. Η ίδια πρόσθεσε επίσης ότι, σταδιακά, πλέον μία γυναίκα κάποιας ηλικίας που είναι μόνη, δεν την βλέπουν οι άλλοι με "μισό μάτι".