Του Αντώνη Κέστα

Η νέα απώλεια βαθμών που είχε η Ομόνοια κόντρα στον Άρη σε συνδυασμό με την προβληματική εικόνα και τα πολλά ατομικά λάθη των ποδοσφαιριστών, έφεραν πάλι πίκρα και απογοήτευση ειδικά στον κόσμο της ομάδας.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου, στην δημοσιογραφική διάσκεψη μετά τον αγώνα κόντρα στην Ελαφρά Ταξιαρχία δήλωσε πως εάν είναι ο ίδιος η αιτία που δεν έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα τότε πρέπει να μιλήσει με τον πρόεδρο.

Μεγάλη μερίδα οπαδών της Ομόνοιας, μετά τις νέες βαθμολογικές απώλειες τα έβαλε με όλους. Ποδοσφαιριστές, διοίκηση και φυσικά όπως γίνεται κάθε χρόνο με τον προπονητή.

Αλήθεια, τι θα γίνει αν τελικά ο Πάμπος Χριστοδούλου φύγει από την Ομόνοια. Θα έρθει νέος τεχνικός που θα τα αλλάξει όλα σε λίγους μήνες; Θα έρθουν καλύτερες μέρες; Θα μπει στο δρόμο των επιτυχιών το τριφύλλι ή θα ακολουθήσει άλλος προπονητής που σε λίγους μήνες θα αποτελέσει και αυτός παρελθόν;

Τα πράγματα είναι απλά. Τι γινόταν τις προηγούμενες χρονιές που η Ομόνοια άλλαζε συνεχώς προπονητές και έφερνε ένα σωρό νέους ποδοσφαιριστές; Πήρε πρωταθλήματα; Πήρε Κύπελλα; Έκανε επιτυχημένες πορείες στην Ευρώπη;

Να απαντήσω. Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε. Τελευταίο Πρωτάθλημα την περίοδο 2009-2010 και τελευταία κατάκτηση Κυπέλλου το 2011-2012. Έχουν έρθει αρκετοί προπονητές στην Ομόνοια και έφυγαν χωρίς να προσφέρουν.

Γιατί πολύ απλά δεν έμεινε ποτέ ένας προπονητής να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές του και να πάρει χρόνο να χτίσει κάτι καλό σε γερά θεμέλια. Κάθε νέα αρχή χρειάζεται χρόνο μπόλικη δουλεία και υπομονή. Δεν γίνονται θαύματα μέσα σε λίγους μήνες. Ακόμα και ο Σερ Άλεξ Φέγρκιουσον πήγε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Νοέμβριο του 1986 και το 1990 κατάφερε να πάρει τρόπαιο, αυτό του Κυπέλλου Αγγλίας. Ο Φέγρκιουσον είχε την στηρίξει από όλους, δούλεψε μαζί με τους ποδοσφαιριστές του και η συνέχεια για την Γιουνάιτετ, γνωστή.

Πίστωση στον Πάμπο μακριά από λάθη προηγούμενων χρόνων

Αυτό πρέπει να γίνει επιτέλους και στην Ομόνοια. Να στηριχθεί ένας προπονητής ο οποίος να έχει τον χρόνο να χτίσει κάτι καλό. Να μην αποδεσμευτεί στα μέσα της χρονιά ή στο τέλος και να αναλάβει νέος τεχνικός ο οποίος θα κάνει ριζικές αλλαγές και προσθαφαιρέσεις ποδοσφαιριστών. Κινήσεις πανικού που έγιναν στο παρελθόν και δεν οδήγησαν ποτέ, καμιά ομάδα σε καλύτερες μέρες.

Θα πρέπει να δοθεί χρόνος σε ένα προπονητή και στην περίπτωση της Ομόνοιας, αυτή την στιγμή είναι ο Πάμπος Χριστοδούλου. Πρέπει όλοι να του δείξουν εμπιστοσύνη, να του δοθεί χρόνος για να φτιάξει ένα δυνατό σύνολο και να μπουν οι βάσεις για να γίνει σωστή δουλεία. Να αρχίσει από φέτος, διατηρώντας ένα δυνατό κορμό, να κάνει μεταγραφές όπου χρειάζεται, μακριά από το ράβε ξήλωνε και λάθη των προηγούμενων χρόνων.

Η δίψα του κόσμου και η απόφαση του προέδρου 

Ο απαιτητικός κόσμος της Ομόνοιας που θέλει να δει την ομάδα του να βαδίζει σε δρόμο επιτυχιών, μαζί με την διοίκηση θα πρέπει να στηρίξουν για μία φορά τον προπονητή που ανέλαβε το καλοκαίρι για να φτιάξει μία ιδανική ομάδα με παρόν και μέλλον.

Η αρχή πάντως, έγινε με τον πρόεδρο της Ομόνοιας Αντώνη Τζιωνή να στηρίζει και να εμπιστεύεται τους συνεργάτες του. Δίνει χρόνο στον Πάμπο Χριστοδούλου και αυτό δείχνει αλλαγή νοοτροπίας στο θέμα με τις αλλαγές προπονητών.

Από την άλλη, ο Κύπριος κόουτς μαζί με τους ποδοσφαιριστές του θα πρέπει να διορθώσουν πολλά, να βγάλουν θετική εικόνα στα παιχνίδια τους και να δικαιώσουν το πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που τους δείχνει.