Επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πάφο μετά από πληροφορία ότι χάθηκε 39χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TvOneNews, ο 39χρονος μαζί με την σύντροφό του από την Ρουμανία μετέβησαν στην θαλάσσια περιοχή Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια για ψάρεμα με την βάρκα τους.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για βλάβη της βάρκας η οποία ανάγκασε τον 39χρονο να βουτήξει στο νερό για επιδιόρθωσή της, και από τότε χάθηκαν τα ίχνη του.

Ο εργοδότης του Ρουμάνου ανησύχησε και κατήγγειλε την εξαφάνιση τους στην Αστυνομία. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Λιμενική Αστυνομία και το Κέντρο Διάσωσης. Το απόγευμα εντοπίστηκε αρχικά το αυτοκίνητο του στο αλιευτικό καταφύγιο Πέγειας και μετά η βάρκα τους ανοικτά του Ακάμα, στην οποία επέβαινε μόνο η γυναίκα.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε από σκάφος της λιμενικής στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Όπως ανέφερε η κοπέλα, ο σύντροφος της φόρεσε βατραχοπέδιλα και σωσίβιο και πήδηξε στη θάλασσα γύρω στις 10 το πρωί  για να βγει στη στεριά να ζητήσει βοήθεια. Τα ίχνη του μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα.

Το ΚΣΕΔ, ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι στο πλαίσιο της διερεύνησης της πληροφορίας για δύο ελλείποντα πρόσωπα, ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας - Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας στην περιοχή ταχύπλοο σκάφος της Λ&Ν Αστυνομίας καθώς και ελικόπτερο της 460 ΜΕΔ του ΓΕΕΦ/ΔΑ.