Ένα ακόμη περιστατικό με κακοποίηση χελώνας στην Πάφο. Περαστικοί εντόπισαν σε θαλάσσια περιοχή της Πάφου νεκρή χελώνα, με κομμένα τα άκρα και βαμμένο με κόκκινο χρώμα το κέλυφος της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Πάφου, άγνωστοι θανάτωσαν και κακοποίησαν θαλάσσια χελώνα.

xelnwnosocof.jpg


Μέλη του Κινήματος έσπευσαν να διερευνήσουν το θέμα. Αυτό που αντίκρισαν όμως ήταν περισσότερο από αποκρουστικό, αφού μια θαλάσσια χελώνα είχε θανατωθεί με αποκοπή των άκρων της και μάλιστα οι δράστες θεώρησαν ότι έπρεπε να κορυφώσουν την ενέργειά τους, με το βάψιμο της νεκρής χελώνας με σπρέι.

«Είναι μάταιο να προσπαθούμε να καταδικάσουμε λεκτικά τα εγκλήματα αυτά, που δε μπορούν να αιτιολογηθούν από κανέναν λογικό άνθρωπο. Εκείνοι που διέπραξαν αυτό το έγκλημα, είναι αρρωστημένα μυαλά.

xelnwnosocof2.jpg


Δε μπορούμε όμως να μην εκφράσουμε τη δημόσια οργή μας, για την αδιαφορία των αρμοδίων.  Με λύπη ενημερώνουμε το κοινό ότι η απάντηση που το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Πάφου έλαβε από τον λειτουργό του Τμήματος Αλιείας, όταν απευθύνθηκε για να καταγγείλει το γεγονός ήταν ότι «δε μπορούμε να ασχολούμαστε να βρούμε ποιος το έπραξε».

Για εμάς αυτή η στάση είναι εξίσου εγκληματική με την πράξη των δραστών, αφού δείχνει το δρόμο της ατιμωρησίας προς επίδοξους μιμητές που θεωρούν είτε αστείο,  είτε μαγκιά την κακοποίηση των άγριων ζώων», ανέφερε σε ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Πάφου. 

xelnwnosocof3.jpg