Συνεχίζει ακάθεκτη το προκλητικό της παιχνίδι στην Κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία, σε μια προσπάθεια  να δημιουργήσει προβλήματα  στη γεώτρηση στο οικόπεδο 11, την ίδια ώρα που αμφισβητεί ορισμένα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ.

Μιλώντας στους 101,1 ο διεθνολόγος Πέτρος Ζαρούνας, ανέφερε ότι στην παρούσα φάση η Τουρκία θέλει να παραμείνει στο τραπέζι των διεκδικητών του φυσικού πλούτου , δια μέσου δικών της απαιτήσεων για μέρος τεμαχίων που θεωρεί η ίδια ότι της ανήκουν, ενώ όπως ανέφερε ότι στρατηγικός στόχος της Τουρκίας είναι να μας σπρώξει σε μια διαπραγμάτευση για διαμοιρασμό του φυσικού αερίου.

Ο κ. Ζαρούνας ανέφερε ότι η Τουρκία θέλει αν ανακαλυφθεί φυσικό αέριο να πάρουν μερίδιο και οι Τουρκοκύπριοι καθώς όπως ανέφερε αν η Τουρκία δεν αντιδρούσε είναι σαν να αποδέχεται τις δικές μας θέσεις, σημειώνοντας ότι η Τουρκία σε αυτό το στάδιο δεν θα κλιμακώσει τις προκλήσεις και τις αντιδράσεις, ενώ όπως σημείωσε ο κ. Ζαρούνας  η Τουρκία έχει πιο σημαντικά ζητήματα αυτή τη στιγμή έχει πιο σημαντικά θέματα όπως είναι οι σχέσεις με την Ε.Εκαι δεν θα ήθελε κλιμάκωση της έντασης.