Ανεβαίνουν οι ρυθμοί στο ΑΚΕΛ ενόψει προεδρικών εκλογών. Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό,στην Ελβετία, η προσοχή στο ΑΚΕΛ, στρέφεται στην επιλογή του υποψηφίου για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας προγραμματίζεται η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ με τις προεδρικές εκλογές να είναι από τα κύρια θέμα στη συνεδρία. Μετά τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου θα συγκληθεί συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Όπως ανέφερε σε δημόσιες τοποθετήσεις του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, έχουν γίνε επαφές με κάποια άτομα.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα « Φιλελεύθερος», ο κ. Κυπριανού, ανέφερε  ότι ο υποψήφιος, πρέπει να έχει σωστές θέσεις σε ότι αφορά το Κυπριακό, να μπορεί στα υπόλοιπα ζητήματα που έχω αναφέρει προηγουμένως να εκπροσωπήσει επάξια και να στείλει ένα μήνυμα ότι μπορεί να εκφράσει την μεγάλη μερίδα του κυπριακού λαού που θέλει περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, σύγκρουση με τα κατεστημένα, τη διαφθορά, τη διαπλοκή, πρόοδο στην ίδια τη κοινωνία και βέβαια να έχει το στοιχείο της εκλεξιμότητας, ενώ όπως ξεκαθάρισε δεν έχει γίνει καμία προεπιλογή, τονίζοντας ότι το ΑΚΕΛ έφθασε μέχρι τη μέση της διαδικασίας.