Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση μη συμμετοχής του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν, άφησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84».

Ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε αυτό που έγινε γνωστό εκ μέρους της τουρκικής πλευράς, ήδη από χθες, ότι δηλαδή «ο κύριος Ερντογάν, απ’ ότι φαίνεται, δεν θα είναι παρών στη Γενεύη και ότι θα εκπροσωπηθεί η τουρκική πλευρά από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, τον κύριο Γιλντιρίμ», για να συμπεράνει, «η μη παρουσία του κυρίου Ερντογάν αφήνει ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα. Δεν είναι, κατά τη γνώμη μας, μία ορθή στάση». Στον αντίποδα η ελληνική πλευρά: «Εμείς δουλεύουμε πάνω στο σενάριο να υπάρξει, όσο το δυνατόν, μια καλύτερη, θετικότερη εξέλιξη για τη βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού. Απ’ αυτήν τη στάση και απ’ αυτήν τη βούληση δεν παραιτούμαστε σε κανένα σημείο των διαβουλεύσεων. Να δούμε πως θα πάνε και σήμερα οι συνομιλίες μεταξύ του κυρίου Αναστασιάδη και του κυρίου Ακιντζί και θα μπορέσουμε να έχουμε σαφέστερη εικόνα για τα πράγματα. Εγώ σας ξαναλέω ότι πηγαίνουμε με αισιοδοξία, πηγαίνουμε με τη βούληση να βρούμε τη χρυσή τομή σε ένα πρόβλημα, το οποίο, ξέρετε, πως εδώ και δεκαετίες παραμένει άλυτο».

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Γενεύη ο Ερτντογάν αναμένει να δει τι θα βγάλει η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί  πριν  πάρει την τελική του απόφαση