Η αεροπορική εταιρεία Cobalt Air ανακοινώνει ότι έχει περάσει με επιτυχία τον έλεγχο επιχειρησιακής ασφαλείας ΙΟSA της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών ΙΑΤΑ, ο οποίος σχεδιάστηκε για να αξιολογεί τα συστήματα επιχειρησιακής διαχείρισης και ελέγχου των αεροπορικών εταιρειών.

Μέσα από τον εκτενή έλεγχο του ΙOSA σε όλα τα επιχειρησιακά τμήματα και συστήματα ασφαλείας της εταιρείας, διαφάνηκε ότι η Cobalt είναι πλήρως εναρμονισμένη με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας καταδεικνύοντας ότι αποτελεί πρότυπο ασφάλειας και ποιότητας.

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Andrew Madar, επισημαίνοντας ότι η Cobalt είναι η μόνη Κυπριακή αεροπορική εταιρεία που κατάφερε να επιτύχει την αναγνώριση για τήρηση των διεθνών προτύπων ασφαλείας από τον ΙΟSA. “Το γεγονός ότι η εταιρεία μας έχει επιτύχει αυτόν τον άθλο, μέσα σε μόλις ένα χρόνο λειτουργίας, καταδεικνύει την τεχνογνωσία και τις ικανότητες των ανθρώπων που εργάζονται στην εταιρεία, αλλά και τις προοπτικές που έχει η Cobalt” τόνισε ο κ. Madar.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανεξάρτητη ελεγκτική ομάδα της ΙΑΤΑ διεξήγαγε έλεγχο στα αρμόδια τμήματα της εταιρείας εξετάζοντας κατά πόσο τηρούνται συνολικά 940 διεθνή πρότυπα ασφαλείας, τα οποία αποτελούν σημείο αναφοράς για την ασφάλεια των αεροπορικών εταιρειών.

Η τήρηση και διατήρηση των προτύπων ασφαλείας που θέτει ο ΙΟSA αποτελεί πρόκληση ακόμα και για τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες. Ωστόσο, η Cobalt Air κατάφερε να περάσει με επιτυχία από όλους τους ελέγχους επιχειρησιακής ασφάλειας του IOSA, γεγονός που αποδεικνύει ότι βρίσκεται πλέον ανάμεσα στις «ελίτ» αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως.

Η Cobalt διαβεβαιώνει το επιβατικό κοινό ότι θέτει συνεχώς υψηλότερους στόχους όσον αφορά την ασφάλεια και την ποιότητα που προφέρει.