Πυρκαγιά που ξέσπασε στα κατεχόμενα, επεκτάθηκε στη νεκρή ζώνη κοντά στο χωριό Ποταμιά, με αποτέλεσμα να καούν 2 εκτάρια γης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η ώρα 21.50 λήφθηκε κλήση στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στη νεκρή ζώνη παρά το χωριό Ποταμιά.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως ΄΄Λοχία Σπύρου Τταντή΄΄ με 1 πυροσβεστικό όχημα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 23.00.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τα κατεχόμενα εδάφη και επεκτάθηκε στη νεκρή ζώνη. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμε και Πυροσβεστικό όχημα των Τουρκικών κατοχικών δυνάμεων. Στο μέρος του επεισοδίου (εντός της νεκρής ζώνης) υπήρχε συνοδεία των Ηνωμένων Εθνών.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε έκτασης 2 εκταρίων περίπου εντός της νεκρής ζώνης και άγνωστη έκταση εντός των κατεχομένων.

Νωρίτερα στις 20.00 είχαν κληθεί για κατάσβεση πυρκαγιάς στη νεκρά ζώνη ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως (στην περιοχή Γερίου), ο Αγροτικός  Πυροσβεστικός Σταθμός Νήσου (στην περιοχή Ποταμιάς) και ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός  Αθηαίνου (στην περιοχή Αθηαίνου). Με την άφιξη τους διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για πυρκαγιά στα κατεχόμενα εδάφη και ως εκ τούτου επέστρεψαν στη βάση τους.