Η Αθήνα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί θετικά και να αποστείλει εκπροσώπηση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο στη Διάσκεψη της Γενεύης εφόσον αντίστοιχη στάση τηρήσει και η τουρκική πλευρά διαμηνύουν πηγές προσκείμενες στο Μέγαρο Μαξίμου που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαβεβαιώνοντας για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να γίνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στη Διάσκεψη στη Γενεύη.

Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές,  ξεκαθαρίζεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός εργάζεται εντατικά και θα εργάζεται ως τις τελευταίες ώρες πριν τη διάσκεψη της Γενεύης ώστε να υπάρξει θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό».

Πάντως πηγές του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι «Τίποτα δεν είναι ακόμη δεδομένο. Όλα είναι πιθανά».

Συνεπώς ακόμη να αποφασιστεί για το ποιος τελικά θα εκπροσωπήσει την Τουρκία στη Γενεύη, με ορισμένα σενάρια να λένε ότι πιθανό να μην πάει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αλλά ο Τούρκος Πρωθυπουργός ή ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΚΥΠΕ