Τη στήριξή της στον Πρόεδρο του ΠΙΣ Πέτρο Αγαθαγγέλου εκφράζει η Ένωση Ιδιωτών Iατρών Κύπρου (ΕΝΙΚ), σχολιάζοντας δηλώσεις νωρίτερα σήμερα του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη σε ραδιοφωνική του παρέμβαση.

Στην παρέμβασή του ο Υπουργός Υγείας είχε αναφερθεί στον Πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου ως τον άνθρωπο που επιχείρησε να υπονομεύσει την προσπάθεια ψήφισης των νομοσχεδίων για το ΓεΣΥ. 
 
Η ένωση υποστηρίζει ότι «είναι γνωστά τα αισθήματα εμπάθειας και έλλειψης σεβασμού έναντι των ιατρών από μεριάς του Υπουργού της Υγείας και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει ξεπεράσει τα όρια με τη συμπεριφορά του, όπως το έκανε και σήμερα με απαράδεκτο και χυδαίο τρόπο σε ραδιοφωνική του παρέμβαση».

«Το ήθος και η αξιοπρέπεια του πρόεδρου του ΠΙΣ Πέτρου Αγαθαγγέλου είναι αδιαμφισβήτητα και όλοι οι γιατροί ανεξαιρέτως τον εμπιστεύονται γιατί δεν υποκύπτει σε απειλές και εκβιασμούς και δεν χαρίζεται σε κανένα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΝΙΚ.

«Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ είναι υπεράνω κομμάτων και χαίρει εκτίμησης από όλους τους πολιτικούς χώρους ανεξαιρέτως, γιατί υπηρετεί αρχές και αξίες  με συνέπεια  χωρίς σκοπιμότητες, με προσωπικό κόστος και γι αυτό κατάφερε να ενώσει όλο τον ιατρικό κόσμο της Κύπρου, όπως φυσικά το κατάφερε πολύ καλά και ο Υπουργός της Υγείας, γεγονός που προκύπτει από τη χθεσινή κοινή επιστολή ολόκληρης της ιατρικής κοινότητας που καταφέρεται εναντίον του», προστίθεται.

«Η συμπεριφορά του κυρίου Παμπορίδη είναι ακόμη μια φορά προσβλητική και προκλητική και έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο ανοχής και επιτέλους ας γίνει αντιληπτό ότι τα προβλήματα που δημιουργεί είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ίσως κατάφερε να επιλύσει», αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ