Στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) της Βουλγαρίας βρίσκεται από χθες ο Κύπριος αθλητής Αλέξανδρος Ζησιμίδης, όπου θα συμμετάσχει με τα χρώματα της Εθνικής Κύπρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, που θα διεξαχθεί από τις 19 μέχρι τις 23 Ιουλίου.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού  μετέβη από την Καστοριά με την ελληνική αποστολή, όπου πραγματοποίησε το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του μαζί με την Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας της Ελλάδας, και θα αγωνιστεί στο µονό σκιφ στην κατηγορία ελαφρών βαρών ανδρών κάτω των 23 ετών.

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν 845 αθλητές από 54  διαφορετικές εθνικότητες και θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του ποταμού Μαρίτσα στο Πλόβντιβ. Στον ίδιο χώρο διεξήχθη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας κάτω των 23 ετών το 2015 και θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας του 2018.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση της η Παγκόσμια Ομοσπονδία, ανάμεσα στους 21 διαφορετικούς αγώνες που θα διεξαχθούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατηγορία των ελαφρών βαρών με την συμμετοχή 34 χωρών στην οποία θα αγωνιστεί και ο Αλέξανδρος Ζησιμίδης.  Τον Κύπριο αθλητή συνοδεύει  ο προπονητής του Αριστοτέλης Ιωάννου.

πηγή:ΚΥΠΕ