Διατηρεί συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της Γενεύης, δηλώνει ο Τζεμάλ Οζγιγίτ, πρόεδρος του ΚΚΔ λέγοντας ότι επιθυμεί τα σημεία διαφωνίας να μειωθούν στο ελάχιστο και μετά την πενταμερή διάσκεψη να τεθούν οι βάσεις για μια λύση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΔ, ο κ. Οζγιγίτ ανέφερε ότι σε περίπτωση που οι πλευρές δείξουν την απαραίτητη κατανόηση, ευαισθησία και την πολιτική βούληση, δεν βλέπει το λόγο γιατί να μην τεθούν οι βάσεις για λύση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο κ. Οζγιγίτ είχε διάφορες επαφές με τις ενδιαφερόμενες πλευρές στην Κύπρο και χθες και σήμερα συναντήθηκε κατ` ιδίαν με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, όπου αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την τ/κ πλευρά η εκ περιτροπής προεδρία και η αποτελεσματική εκπροσώπηση των Τ/κ και υπογράμμισαν το να βρεθεί μια φόρμουλα στο θέμα της Ασφάλειας και Εγγυήσεων που να λαμβάνει υπόψην τις ευαισθησίες και των δύο πλευρών.

Δεν θέλουν ανέφερε, η διαδικασία να έχει αρνητικό αποτέλεσμα ή να υπάρξει διακοπή, προσθέτοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση και εάν ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στην Κύπρο μπορεί να δημιουργήσει ένταση και αυτό δεν θα είναι προς όφελος των Κυπρίων. Αυτό είπε, ξεκαθάρισαν στις συζητήσεις του με τους Ε/κ πολιτικούς και συμφώνησαν ότι οι πλευρές θα πρέπει να συνεχίσουν με περισσότερη προσπάθεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ