Της Χρύσως Χρυσοστόμου

Ένα βήμα πριν από την συγχώνευση φαίνεται να βρίσκονται η USB Bank και η Astrobank, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Αstrobank είναι πολύ κοντά στην απορρόφηση της USB. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διαδικασία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και το μόνο που απομένει είναι η τελική έγκριση από τις εποπτικές αρχές.

Τις πληροφορίες κλήθηκε να σχολιάσει ο εκτελεστικός διευθυντής της Astrobank Γιώργος Άππιος,  ο οποίος απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες.

Οι πληροφορίες για απορρόφηση της USB απο την Astrobank είχαν παρουσιαστεί πριν από ένα χρόνο, αμέσως μετά την είσοδο του Λιβάνιου Μόρις Σεχνάουι στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία ακολούθως μετονομάστηκε σε Astrobank. Ο κύριος Σεχνάουι είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας ενώ διαθέτει μετοχές και  είναι γενικός διευθυντής και πρόεδρος της λιβανικής BLC Bank που είναι η ιδιοκτήτρια της USB Bank.

Πρόκειται για δύο τράπεζες οι οποίες έχουν απο 13 καταστήματα η κάθε μια σε όλη την Κύπρο και σε περίπτωση που οι πληροφορίες ευσταθούν τότε αναμένεται να συγκροτηθεί ένα μεγαλύτερο τραπεζικό συγκρότημα το οποίο θα ενδυναμωθεί οικονομικά, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια περίοδο μειωμένης κερδοφορίας.