Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό όπου γυναίκα και δύο ανήλικα παιδιά έχασαν τον προσανατολισμό τους στο Τρόοδος, κατά τη διάρκεια περιπάτου τους, αλλά και δύο άλλων παρόμοιων περιστατικών η Αστυνομία Κύπρου, παραθέτει μερικές απλές συμβουλές για τη δική ασφάλεια μας.

 

  1. Κατ’  αρχήν, αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις, ειδικότερα μετά το φως της ημέρας.
  2. Ειδοποιούμε τους φίλους  για την όποια μετακίνηση μας και τον προορισμό μας, καθώς και την υπολογιζόμενη ώρα επιστροφής μας.
  3. Έχουμε πάντα μαζί μας το κινητό μας τηλέφωνο. Καλό είναι να γνωρίζουμε τα τηλέφωνα άμεσης βοήθειας 112 και 199.
  4. Λόγω  του χιονισμένου τοπίου, όλα μοιάζουν τα ίδια. Καλό είναι όμως να βάζουμε κάποια σημάδια στη διαδρομή μας. Ακόμη και δύο πέτρες στοιβαγμένες η μία πάνω στην άλλη, μπορεί να είναι σωτήριες.
  5. Αποφεύγουμε τα σημεία όπου υπάρχει παγετός καθώς μπορεί να γλιστρήσουμε. Ένας τραυματισμός, έστω και ελαφρύς θα μας εμποδίσει στη διακίνηση.
  6. Φροντίζουμε τα ρούχα μας να είναι ζεστά και να έχουν έντονο χρώμα. Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να μας εντοπίσουν στο χιονισμένο τοπίο.
  7. Καλό είναι να έχουμε μαζί μας ένα ξύλο, σαν μπαστούνι. Έτσι θα μπορούμε να ελέγχουμε το βάθος του χιονιού και να επιλέγουμε που θα βαδίσουμε.