Χειροπέδες φόρεσε η Αστυνομία σε γυναίκα «αρχιτέκτονα» 37 ετών η οποία για 12 χρόνια έχτιζε οικίες χωρίς να έχει την απαραίτητη άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος από το  Εμπορικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 37χρονη πλαστογράφησε υπογραφή λειτουργών του έπαρχου και έκδωσε πλαστές άδειες για δυο σπίτια.

Η αρχιτέκτονας σπούδασε  σε ιδιωτικό κολέγιο εντός Κύπρου και  για 12 χρόνια εκπονούσε σχέδια και μελέτες σπιτιών ενώ για να μην αποκαλυφθεί ότι δεν κατείχε τη σχετική άδεια από το ΕΤΕΚ πλαστογραφούσε τις άδειες ανέγερσης των κατοικιών, παρακάμπτοντας τις τοπικές αρχές ή τις κρατικές υπηρεσίες.

Η απίστευτη όσο και αν ακούγεται ιστορία της 37χρονης αρχιτέκτονα θα συνεχιζόταν κανονικά εάν στο δρόμο της δεν εμφανιζόταν ένα τυχαίο περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα την αποκάλυψή της.

Η 37χρονη πιάστηκε όταν προέκυψε ανάγκη μετακίνησης ενός στύλου της Αρχής Ηλεκτρισμού από οικία σε χωριό στην επαρχία Λευκωσίας. Όταν θα γινόταν η μετακίνηση διαπιστώθηκε προς έκπληξη ιδιοκτητών και άλλων ότι η συγκεκριμένη οικία είχε ανεγερθεί χωρίς τις απαραίτητες άδειες.

Με τους ιδιοκτήτες της οικία να έχουν πέσει από τα σύννεφα από την αποκάλυψη το γεγονός αυτό οδήγησε τις αρχές στην 37χρονη αρχιτέκτονα η οποία και συνελήφθηκε. Οδηγήθηκε στο Δικαστήριο το οποίο ικανοποίησε το αίτημα της Αστυνομίας για εξαήμερη κράτηση προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ωστόσο παρά τα όσα ήλθαν στο φως η δράση της 37χρονης έχει προκαλέσει φόβο και ανησυχία σε δεκάδες άλλους ιδιοκτήτες οικιών που ανεγέρθησαν από την ίδια. Το ερώτημα που υπάρχει είναι οι ενδεχόμενες επιπτώσεις από τα όσα καταλογίζονται στην αρχιτέκτονα χωρίς άδεια του ΕΤΕΚ.

Πηγή: Εφημερίδα Αλήθεια