Η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του υποψηφίου για την προεδρία Νικόλα Παπαδόπουλου και του υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη, άνοιξε τον ασκό του αιόλου στον τομέα της υγείας.

Της Νικόλ Κουνναφή

Αφορμή της αντιπαράθεσης ήταν η δήλωση Νικόλα Παπαδόπουλου ότι έχει ηχογραφημένο τον υπουργό υγείας να συζητά με τις ασφαλιστικές εταιρείες για εισαγωγή του πολυασφαλιστικού.

«Ανερυθρίαστα είπατε ψέματα ότι υποσχέθηκα πολυασφαλιστικό. Είπατε τον "έχουμε ηχογραφημένο". Αναμένω δημοσιοποίηση της ηχογράφησης», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Γιώργος Παμπορίδης.

Να μην δημιουργούμε εντυπώσεις ελέω εκλογών ήταν η απάντηση του προεδρικού, εκθιάζοντας ταυτόχρονα τον υπουργό υγείας ότι ήταν ο υπουργός που τόλμησε να βάλει μια τάξη στα θέματα της υγείας.

«Ο κυπριακός λαός αντιλαμβάνεται πολύ καλύτερα από όλους μας τι γίνεται είτε αυτό αφορά την υγείας είτε αυτό αφορά την παιδεία και δεν θα πρέπει λόγω προεκλογικής εκστρατείας να επιχειρούμε να δημιουργούμε εντυπώσεις», τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Λίγους μήνες μετά την ψήφιση του πολύκροτου νομοσχεδίου για το ΓεΣυ, η εφαρμογή του αλλά και η υλοποίηση του τίθονται εν αμφιβόλω με τα κόμματα να βρίσκονται στα χαρακώματα.

«Ο ΔΗΣΥ και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν αρνήθηκαν ποτέ ότι η προτίμηση τους ήταν το πολυασφαλιστικό, όμως βλέποντας τις ανάγκες της κοινωνίας για ένα σχέδιο υγείας, θα έπρεπε να βρουν μέσα από το διάλογο τη συναίνεση. Η συνεννόηση και η συναίνεση αυτή κατέληξε σε ένα μονοασφαλιστικό, το οποίο στηρίξαμε» ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Τι Νίκος Αναστασιάδης, τι Νικόλας Παπαδόπουλος αναφέρει το ΑΚΕΛ, προσθέντοντας πως την επόμενη κιόλας μέρα δεν θα εφαρμόσει κανένας από τους δύο το ΓεΣυ.

Σε δηλώσεις του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαίδης, είπε, «Κανένας από τους δύο δεν θα εφαρμόσει το ΓεΣυ αφού ποτέ δεν πίστεψαν σε αυτό παρά μόνο εξυπηρετούν με συνέπεια τα πολύ μεγάλα συμφέροντα στον χώρο της υγείας»

Ενώ το γάντι σηκώνει το ΔΗΚΟ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επαναπαύθηκε με την ψήφιση των νομοσχεδίων για την εφαρμογή του ΓεΣυ, και δεν ενοχλείται με το να ταλαιπωρείται κόσμος στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Από πλευράς του το ΔΗΚΟ, τόνισε, «Και για να καλύψει την απραξία της και την ανυπαρξία της, η κυβέρνηση προσπαθεί ανεπιτυχώς να επιρρίψει ευθύνες στα κόμματα και να εκφοβίσει όσους διαπιστώνουν τα σοβαρά προβλήματα και ασκούν κριτική».