Τώρα που τελείωσαν οι εκλογές και όλοι πήραν τα μηνύματα από το εκλογικό αποτέλεσμα –τουλάχιστον έτσι λένε οι διορατικοί ηγέτες μας-ας δούμε και εμείς οι απλοί πολίτες αυτού του βασανισμένου και πολύπαθου κυπριακού χώρου πως διαμορφώνεται η όλη κατάσταση μετά την βαριά ήττα του ΑΚΕΛ , τη λιγότερο βαριά ήττα του ΔΗΣΥ ,αλλά και την αισθητή μείωση των ποσοστών της ΕΔΕΚ.

Το ΔΗΚΟ πλέει σε πελάγη ευτυχίας που παρόλον μείωσε κάπως τα ποσοστά του εν τούτοις κράτησε τις έδρες του …και θα κάνει τα ωραία του μαθήματα περί πατρίδογνωσίας έστω και χωρίς αυτόν που υπο κανονικές συνθήκες θα μας τραγουδούσε στο αυτί, και θα μας σφύριζε  «κλέφτικα»…θα είμαι κοντά σου όταν με θές!!!!

Διερωτάται κανείς τι θα κάνουμε χωρίς αυτόν……

Τι να πει κανείς για την απόφαση της Ελένης να παραμείνει στο ευρωκοινοβούλιο και όχι στη βουλή των αντιπροσώπων όπως την ψήφισε ο λαός της Λεμεσού..

Εδώ κόντεψε να πάθει black out το πολιτικό σύστημα της χώρας για αυτή την απόφαση της,και  το οποίο ταρακουνήθηκε συνθέμελα

Συζητήσεις στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα για το μεγάλο αυτό θέμα το οποίο προέκυψε παραμερίζοντας ακόμα σε ενδιαφέρον και το παιγνίδι του τσάμπιονς λήγκ μεταξύ της Ρεάλ και της Ατλέτικο Μαδρίτης!

Πιθανόν αυτό το γεγονός-λένε δημοσιογραφικές πληροφορίες-  να γίνει αφορμή για επανάληψη του τρωικού πολέμου αλλά  σε μοντέρνα έκδοση!

Τελικά όλα γίνονται για μια Ελένη!

Μήλο της Έριδος …η Χρυσόμηλο της Ίριδος που την Δευτερά έγινε και η προεδρία της Βουλής .

Ακόμα και ο συμμαχικός πρόεδρος μάχεται και αγωνίζεται να σώσει το κύρος του θεσμού με τη δική του εκλογή ,για να μην επιτρέψει στο ΕΛΑΜ και τα λεβεντόπαιδα του, τώρα που πήρε  ο νούς τους αγέρα που μπήκαν στη βουλή ,να διεκδικήσουν και αυτά τη θέση!

Όλοι για μια καρέκλα αγωνίζονται με ..λόγια και με…λόγια!

Η άποψη μας είναι ότι οι Οικολόγοι έχουν τον πρώτο λόγο στη προεδρία της βουλής επειδή …οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει …όπως λέει και το άσμα, και ο φίλτατος Περδίκης θα μετατραπεί πλέον, σε ιστορικό στέλεχος της Βουλης!!

Πάντως μεγάλη αγωνία μας κυριεύει ,μας ανησυχούν τα γεγονότα.

Ευτυχώς  όμως μας έσωσε από πολιτικό βατερλώ ο Πρόεδρος μας ο οποίος στάθηκε στον «ΠΟΎΝΤΟ» στη Κωνσταντινούπολη και ευχήθηκε στο συμπατριώτη μας τον Μουσταφά ο οποίος μας άναψε φωτιά ερχόμενος άρον-άρον στη Πόλη,καλά να περάσουν στο δείπνο με το θείο τον Ερντογάν !!!

Όλα αυτά που συμβαίνουν προβληματίζουν τον ορθά σκεπτόμενο πολίτη αυτού του τόπου και σημειώνουμε τη  απαξίωση και την αποχή στις πρόσφατες εκλογές αλλά και τις σημαντικές αλλαγές που επήλθαν στη σύνθεση της νέας Βουλής.

Οι ηγέτες όλων των παραδοσιακών κομμάτων αν θέλουν να μην χάσουν και άλλους ψηφοφόρους στις εκλογές του Δεκέμβρη πρέπει να σταματήσουν να συμπεριφέρονται αλαζονικά και απαξιωτικά έναντι των πολιτών.

Πρέπει να δουν το συμφέρον του ταλαιπωρημένου πολίτη και όχι να ικανοποιούν τις πολιτικές τους φιλοδοξίες…..