Με την εξέταση του μάρτυρα Κωνσταντίνου Ξάνθου λοχία του ΤΑΕ Επιχειρήσεων Αρχηγείου συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του τετραπλού φονικού της Αγίας Νάπας που σημειώθηκε το βράδυ της 23ης Ιουλίου 2016.

Θύματα της επίθεσης που έγινε στο εστιατόριο «The Stone Garden» επί της οδού «Καταλυμάτων», ήταν οι Θεοφάνης Θεοφάνους, άλλως Καλοψιδιώτης, το ζεύγος Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου και ο Yani Vogli, ένας εκ των εκτελεστών του φονικού.

Η σημερινή δικάσιμος συνεχίστηκε με την κυρίως εξέταση του μέλους της ανακριτικής ομάδας για το τετραπλό φονικό, ο οποίος μεταξύ άλλων χειρίστηκε τον ισοβίτη Χαράλαμπο Ανδρέου, με τη λήψη καταθέσεων και την υπόδειξη σκηνών.

Κατά την αντεξέταση του μάρτυρα, από τον Νίκο Δημητρίου, συνήγορο υπεράσπισης του Παναγιώτη Πένταυκα και σε ερώτηση κατά πόσον ο Μάριος Χριστοδούλου «είχε διάθεση» να μιλήσει εμπλέκοντας και άλλα άτομα, όπως τον Γιώργο Φένεκ, παραδέχθηκε πως «αναφέρθηκε από τον Μάριο Χριστοδούλου ότι ένας από τους ηθικούς αυτουργούς ήταν ο Γιώργος Φένεκ και ένα άλλο άτομο».

Σημείωσε ακόμα ότι πριν η Αστυνομία επισκεφθεί τον Μάριο Χριστοδούλου στη φυλακή είχε «πληροφορία ότι αυτός πήρε λεφτά από τον 2ο κατηγορούμενο (Παναγιώτη Πένταυκα) για να μην μιλήσει».

Ερωτηθείς για τη μαρτυρία του ισοβίτη Χαράλαμπου Ανδρέου σύμφωνα με την οποία ο Μάριος Χριστοδούλου του είπε να πάρει «τον Αλβανό στον Αντρο για να τον παίξει», ο κ. Ξάνθου απάντησε πως ο ισοβίτης «δεν μας είπε Αντρο Ροδοθέου, μας είπε Αντρο και δεν είχαμε καθαρή μαρτυρία για να βγάλουμε ένταλμα σύλληψης του (Ροδοθέου) και να ανακριθεί».

Σε ερώτηση κατά πόσον η Αστυνομία είχε μαρτυρία για την υπόθεση, την οποία όμως παρέλειψε να καταγράψει, ο μάρτυρας απάντησε πως η μόνη μαρτυρία που είχε από τον Χαράλαμπο Ανδρέου, ήταν αυτό που είπε για να «πάρω τον Αλβανό στον Αντρο να τον παίξει. Εμείς του υποβάλαμε εάν εννοούσε τον Αντρέα Ροδοθέου και ο Ανδρέου μας είπε «έτσι κατάλαβα».

Σε επανειλημμένες ερωτήσεις του κ. Δημητρίου για έκδοση από την Αστυνομία εντάλματος σύλληψης του Αντρέα Ροδοθέου ο μάρτυρας απάντησε πως «η μαρτυρία που είχαμε ήταν τέτοια που δεν τέθηκε θέμα έκδοσης εντάλματος σύλληψης του Ροδοθέου».

Σε παρατήρηση του δικηγόρου ότι κάποιος προϊστάμενος της ανακριτικής ομάδας είχε αναφέρει «μην διανοηθείτε να ανοίξετε φάλιες με σύλληψη του Αντρέα Ροδοθέου γιατί θα υπάρξουν άλλες συνέπειες» ο μάρτυρας απάντησε «λυπούμαι για την αντίληψη που έχετε για την Αστυνομία. Όταν ενεργούμε βάσει νόμου δεν φοβόμαστε κανένα». 

Ερωτηθείς κατά πόσον υπήρξε σκοπιμότητα για τη μη σύλληψη από την Αστυνομία του Αντρέα Ροδοθέου, ο μάρτυρας απάντησε «τέτοιο πράγμα δεν έγινε».

Ο δικηγόρος ανέφερε ακόμα στον μάρτυρα πως όταν ο Μάριος Χριστοδούλου είπε στην Αστυνομία πως ήθελε να συνεργαστεί αποκαλύπτοντας πράγματα και γεγονότα, τότε «ο Αντρέας Ροδοθέου με επαγγελματικό τρόπο δολοφονήθηκε από τους ίδιους κύκλους που δεν ήθελαν τη σύλληψη του».

Ο μάρτυρας απάντησε πως όταν ρώτησε τον Μάριο Χριστοδούλου αν γνώριζε οτιδήποτε για τη δολοφονία του Αντρέα Ροδοθέου του είπε ότι δεν γνώριζε.

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Ξάνθου απάντησε πως η ανακριτική ομάδα δεν αποτάθηκε για έκδοση εντάλματος σύλληψης του Γιώργου Φένεκ γιατί όπως εξήγησε θεωρήθηκε ψευδής η μαρτυρία του Μάριου Χριστοδούλου σύμφωνα με την οποία ο Φένεκ ήταν ένας από τους ηθικούς αυτουργούς του 4πλου φόνου, αφού ζητούσε ανταλλάγματα για να αποκαλύψει στην Αστυνομία, οτιδήποτε για την υπόθεση.