Μπορεί κανείς να ακούσει τους ήχους του μουσείου;

Έχει ρυθμό και μελωδία η ιστορία;

Καταγράφεται σε μουσικές νότες ο πολιτισμός του τόπου μας;

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου προσκαλεί το κοινό σε μια αλλιώτικη επίσκεψη στους χώρους του για το δρώμενο «The Sounding Museum», μια πειραματική παράσταση μουσικού θεάτρου που συνδυάζει την εικαστική εκφραστικότητα και την ηχητική δημιουργία με τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Μέσα από τη ζωντανή ερμηνεία δέκα μουσικών, οι επισκέπτες θα περιπλανηθούν νοερά στην ιστορία και μυθολογία της Κύπρου, σε μια ηχητική ξενάγηση που ξεκινά στο προαύλιο και συνεχίζει στα εκθέματα και τους εσωτερικούς χώρους του Πολιτιστικού.

Υφαίνοντας μελωδίες με ποικίλα όργανα, οι μουσικοί θα κινούνται μαζί με τους επισκέπτες δημιουργώντας ένα διαβατό ηχητικό περιβάλλον 45 λεπτών, που θα περιλαμβάνει περιήγηση των μουσειακών χώρων του Πολιτιστικού και της τρέχουσας έκθεσης «Rooms to Contemplate», η οποία παρουσιάζει τα σημαντικότερα έργα της Συλλογής Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης του Πολιτιστικού.

Συνθέτης και επιμελητής της μουσικοθεατρικής παράστασης, ο νέος Κύπριος δημιουργός Ανδρέας Παπαπέτρου, ο οποίος ειδικεύεται στη σύνθεση και εκτέλεση έργων σύγχρονης μουσικής και στον αυτοσχεδιασμό.

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017, 20:30 & 21:30

Δύο παραστάσεις 45 λεπτών

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Φανερωμένης 86-90, Παλιά Λευκωσία 

Για πληροφορίες: 22 128157

Είσοδος Ελεύθερη

nixysymousiea.jpg