Την τολμηρή, ερωτική αναγεννησιακή κωμωδία του Φερνάντο ντε Ρόχας "Θελεστίνα ή ένας απαγορευμένος έρωτας" παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο η Άνω Θρώσκω παραγωγές σε μια πρωτοποριακή θεατρική διασκευή ενός λογοτεχνικού κειμένου - ταμπού στη θεατρική σκηνή, με δώδεκα ηθοποιούς μεταξύ των οποίων γνωστοί Κύπριοι και Ελλαδίτες πρωταγωνιστές.

Με ανατρεπτικό χιούμορ και πολύ σασπένς μια διαφορετική ιστορία διαδραματίζεται στο σουρεαλιστικό σκηνικό μιας  μικρής κοινωνίας κάπου σε μια άλλη εποχή μα και τόσο κοντά στο σήμερα!. Η ευφυής και πανούργα προξενήτρα Θελεστίνα, προσφέρει ελπίδες στους δύσκολους έρωτες και χειρίζεται ανθρώπους και καταστάσεις όπως μόνο εκείνη γνωρίζει εκμεταλλευόμενη τη δεισιδαιμονία και τις προλήψεις. Η καταξιωμένη  Έλενα Παπαδοπούλου μεταμορφώνεται σε δαιμόνια Θελεστίνα, την παράφορη ηρωίδα του Φ. ντε Ρόχας, μια πολυμήχανη ιέρεια του σαρκικού έρωτα, ακαταπόνητη και παμπόνηρη προαγωγό, γίνεται μια «Σαρκική θεά, εφάμιλλη του Δον Ζουάν, αλλά και της Μήδειας», σε ένα πρωτοποριακό ουμανιστικό έργο του 15oυ αιώνα, που καταπλήσσει και ενθουσιάζει ακόμη και σήμερα.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ένας Ευγενής ιππότης ο Καλλίστο ερωτεύεται με την πρώτη ματιά μια πλούσια μεσοαστή την Μελιβέα χωρίς όμως τη δική της ανταπόκριση. Από την αρνητική της στάση πέφτει σε κατάθλιψη.

Οι υπηρέτες του που βλέπουν το αφεντικό τους να είναι σε άθλια κατάσταση, βρίσκουν μια «μάγισσα- μαστροπό»,  την ξακουστή Θελεστίνα, και τον προτρέπουν να ζητήσει τη βοήθειά της.  Η Θελεστίνα του υπόσχεται ότι θα κάνει την όμορφη Μελιβέα να μην έχει μάτια και μυαλό για κανέναν άλλο, και φυσικά με τα μαγικά της και τα κόλπα της το καταφέρνει.

Ρόλος θηριώδης, η Θελεστίνα έχει παιχτεί στο εξωτερικό από ηθοποιούς- ιερά τέρατα: Μαρία Καζαρές, Ζαν Μορό, Νούρια Εσπέρ.

Μέσα από μια σειρά κωμικοτραγικών καταστάσεων ο συγγραφέας ταλαιπωρεί τους ήρωες του ,σχοινοβατώντας ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, ενώ στην εξέλιξη του έργου μας αφήνει έκπληκτους με τις πολλές ανατροπές που συμβαίνουν σε όλα τα επίπεδα, δείχνοντας και τονίζοντας το απροσδόκητο της ζωής και του έρωτα, της βασικότερης πηγής ζωής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πρωταγωνιστούν | Έλενα Παπαδοπούλου, Αστέρης Πελτέκης, Κρίστη Παπαδόπουλου, Δέσποινα Χρυσάνθου, Νάγια Τ. Καρακώστα, Νίκος Βαρέλλας, Εύα Μιχαηλίδου, Γιώργος Χριστοδούλου, Κωνσταντίνα Μενοίκου, Ελεάνα Χαραλάμπους, Φανή Σωκράτους.

Σκηνοθεσία |  Αστέριος Πελτέκης

Σκηνικά |  Λάκης Γενεθλής

Κοστούμια | Μιράντα Θεοδωρίδου

Μουσική | Ελένη Λομβάρδου

 

Επιμέλεια Φωτισμών | Γιώργος Λάζογλου

Επιμέλεια Κίνησης| Εύα Παπαγεωργόπουλου

Τραγούδι | Σοπράνο Πηνελόπη Καραολιά Προκοπίου

Από την Άνω Θρώσκω Productions

Τελευταίες Παραστάσεις | Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Μαρτίου στις 20:30 και Κυριακή 19 Μαρτίου στις 18:30

Χώρος | Θέατρο Πάνθεον | Διαγόρου 29 Λευκωσία, Λευκωσία 1097, Κύπρος

Για πληροφορίες και κρατήσεις| Τηλ: 70005151

Web: www.soldoutticketbox.com

Προπώληση εισιτηρίων στα περίπτερα soeasy

Χορηγοί: Coral Beach Hotel & Resort, Costas Theodorou, Cobalt, Θριάσιο Λτδ, Ίδρυμα Μαρίας & Ανδρέα Ζορπά ΜΑΖΙ

Υποστηρικτές: ΕΥΡΗΚΑ, ΜΙΝΙ CLUBMAN - Χαρ. Πηλακούτας Λτδ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΒΙΒΙΟΠΩΛΕΙΑ ΠΑΡΓΑ, BOUTIQUE PATISSERIE,PRESSE CAFÉ,ΑΣΤΡΙΝΙΔΕΙΟΝ ΩΔΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ