Το όραμα, το σχέδιο και τις προγραμματικές θέσεις της πολιτικής του για την επόμενη πενταετία, παρουσίασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενώπιον νέων αλλά και σχεδόν σύσσωμου του Υπουργικού Συμβουλίου.

Του Μάριου Παπαηλία

Στις 134 σελίδες του προγράμματος, γίνεται αναφορά σε όλα τα βασικά κεφάλαια διακυβέρνησης, με έμφαση στο τρίπτυχο Κυπριακό, Οικονομία και Ανάπτυξη, με την κάλυψη δέκα θεμελιωδών πυλώνων πολιτικής και 82 κεφαλαίων.

Επικεντρώνοντας την τοποθέτηση του στις τελευταίες προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού στο Κραν Μοντάνα, εκφράζει την αποφασιστικότητα του για συνέχιση του διαλόγου, στις παραμέτρους που έχει προτείνει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

«Είμαι έτοιμος άμεσα να προσέλθω στο διάλογο που άπτεται των εσωτερικών πτυχών αλλά και να συμμετάσχω σε μια νέα διάσκεψη για την Κύπρο εφόσον προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία με την ενεργότερη εμπλοκή των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ιδιαίτερη αναφορά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάνει για τα θύματα της οικονομικής κρίσης, τους κουρεμένους καταθέτες και τους κατόχους αξιογράφων, λέγοντας πως υπάρχει πρόγραμμα για σταδιακή αποκατάσταση τους. «Η ευαισθησία του θέματος δεν μου επιτρέπει τον λαϊκισμό μέσα από μεγαλόστομες διακηρύξεις και προεκλογικές επιταγές χωρίς αντίκρισμα».  

Επισημαίνει την ίδια ώρα το έργο που έγινε στα υπουργεία, την πορεία της οικονομίας από το 2013 μέχρι σήμερα, αλλά και στη λήψη μέτρων για αντιμετώπιση της ανεργίας.

«Αυτό είναι το όραμα μου , γι αυτό το όραμα είναι που αποφάσισα να θέσω το έργο της Κυβέρνησης μου και την υποψηφιότητα μου στην κρίση του κυπριακού λαού.  Μια υποψηφιότητα για μια δεύτερη και τελευταία θητεία».

Υποδεικνύοντας πως σε μια τελευταία θητεία κανένας δεν θα είναι αντίπαλος, αλλά αντίπαλος όλων θα είναι τα προβλήματα που ο λαός και η πατρίδα αντιμετωπίζει.