Το πιο μαγευτικό ηλιοβασιλέματα στην Κύπρο μπορεί κάποιος να  απολαύσει  χωρίς αμφιβολία σε ολόκληρη την επαρχία της Πάφου.

Με δυνατά στοιχεία τον ρομαντισμό,  τον Μύθο της Θεάς Αφροδίτης,  την μαγική και αιθέρια αυτή ώρα της ημέρας που έχουν εκθειάσει ζωγράφοι και φωτογράφοι, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξη και Προβολής Περιφέρειας Πάφου σε συνεργασία με διάφορους φορείς και αρκετά ξενοδοχεία της περιοχής μέσα από σχετική καταγραφή/ μελέτη που έχει σε εξέλιξη τροχοδρομεί δράσεις για γνωστοποίηση και προώθηση  της πανέμορφης αυτής εμπειρίας.

Από τα πρώτα πορίσματα της καταγραφής διαφαίνεται ότι οι παρακάτω τουριστικές τοποθεσίες θεωρούνται από τις ωραιότερες για να απολαύσει κανείς τον ήλιο να βασιλεύει.

-Περιοχή της γέννηση της θέας Αφροδίτης στα Κούκλια,

-Η παραλιακή Γεροσκήπου και Πάφου, το Λιμανάκι, η περιοχή Φάρου

-Η Παλιά Πόλη Πάφου και τα υψώματα Μουττάλου,

-Το δυτικό παραλιακό μέτωπο Πάφου-Χλώρακας-Λέμπας- Κισσόνεργας 

-Κόλπος Κοραλλίων, Θαλασσινές σπηλιές, Λιμανάκι Αγίου Γεωργίου, Λάρα, Ακάμας

-Σημεία στην περιοχή Πόλη Χρυσοχούς, Νέου Χωρίου κ.α

Κάθε ένα ηλιοβασίλεμα  από τις τοποθεσίες αυτές είναι μοναδικό αφού αλλάζουν οι γεωγραφικές συντεταγμένες, η αίσθηση του ουρανού και της φύσης.  Ακόμα και στο ίδιο μέρος κάθε δύση είναι διαφορετική από την μια μέρα στην άλλη.

Αναμένεται ότι η σχετική καταγραφή των τοποθεσιών  θα ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου ενώ άμεσα θα τροχοδρομηθεί σειρά δράσεων όπως έκδοση ηλεκτρονικού και έντυπου υλικού, ενημερωτικά,  διοργάνωση εκδηλώσεων (φωτογραφικών εκθέσεων κ.α)

Μέσα από  την κοινή προσπάθεια των εταίρων, ξενοδόχων, και άλλων φορέων η ΕΤΑΠ είναι πεπεισμένη ότι η εμπειρία αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη δυνατό συγκριτικό πλεονέκτημα για ολόκληρη την επαρχία και μια μοναδική Εμπειρία ζωής για ντόπιους και ξένους.

Η ΕΤΑΠ Πάφου καλεί όλους τους ενασχολούμενους με τον τουρισμό να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή και να συμβάλουν στην προώθηση της μοναδικής αυτής εμπειρίας και ανάδειξη του πιο Μαγευτικού Ηλιοβασιλέματος στην  Κύπρο.

Πηγή: ΕΤΑΠ ΠΑΦΟΥ