Το Elephant Gin είναι ένα υψηλής ποιότητας handcrafted London Dry Gin, που δημιουργείται με προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά που αντιπροσωπεύουν το πνεύμα της Αφρικής. Το συγκεκριμένο gin κατασκευάζεται στη Γερμανία με ψηλά πρότυπα παραγωγής και αποστάζεται από 14 βότανα και σπάνια αφρικανικά συστατικά για να μπορέσει να δημιουργηθεί η χαρακτηριστική του γεύση.

Το σημαντικότερο είναι ότι η εταιρεία που παράγει το gin, επιστρέφει το 15% των συνολικών εσόδων για υποστήριξη 2 ιδρυμάτων που υποστηρίζουν τη διατήρηση της αφρικανικής άγριας ζωής, και συγκεκριμένα του ελέφαντα που ήταν και η αρχική έμπνευση για τη δημιουργία του gin. Κάθε χρόνο, 35,000 ελέφαντες πεθαίνουν λόγω λαθροθηρίας, που σημαίνει ένας ελέφαντας κάθε 15 λεπτά.

Κατασκευασμένο σε μικρές παρτίδες, το Elephant Gin παράγεται χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή μέθοδο απόσταξης από χαλκό. Στα βότανα που χρησιμοποιούνται συμπεριλαμβάνεται το "superfruit" Baobab της Σαβάνας, το εξαιρετικό φυτό Buchu με γεύση παρόμοια με το φραγκοστάφυλο, και το αφρικανικό πεύκο. Το τοπικό νερό πηγής, τα φρέσκα μήλα και άλλα επιλεγμένα συστατικά ενισχύουν την καθαρότητα και την απαλότητα του προϊόντος.

Η γεύση του Elephant Gin είναι πολύπλοκη, αλλά εντυπωσιακά λεία, περιλαμβάνει πικάντικες νότες, αλλά και αρωματικές νότες λουλουδιών και φρούτων. Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο, αλλά και σαν κοκτέιλ.

Οι φιάλες του Elephant Gin είναι custom-made, διακοσμημένες με χειρόγραφες ετικέτες, με ανάγλυφες λεπτομέρειες και σφραγισμένες με φυσικό φελλό. Κάθε παρτίδα έχει ονομασία από ελέφαντες που οι συνεργάτες του Elephant Gin προσπαθούν σήμερα να προστατεύσουν.

Η ομάδα πίσω από τον Elephant Gin είναι ο Robin και η Tessa Gerlach, οι οποίοι εμπνεύστηκαν για να δημιουργήσουν το gin μετά από τα ταξίδια τους, αλλά και το έργο τους που στηρίζει διάφορα ιδρύματα στη Νότιο Αφρική.

Το όραμά τους για τη διατήρηση της άγριας ζωής είναι τόσο έντονο, που το ζευγάρι αποφάσισε να ξεκινήσει ένα προϊόν που θα βοηθούσε στη διατήρηση ταμείων προστασίας της φύσης. Πιστεύουν ακράδαντα ότι η σημερινή  γενιά έχει την ευθύνη να υποστηρίξει την αφρικανική άγρια φύση, έτσι ώστε οι επόμενες γενιές να συνεχίσουν να την απολαμβάνουν στο μέλλον.

Το 2013 δημιουργήθηκε το πολυβραβευμένο Elephant London Dry Gin (45%) το οποίο παρασκευάζεται με σπάνια αφρικανικά βότανα και παραδοσιακές μεθόδους απόσταξης. Η εταιρία πρόσθεσε στη γκάμα της το αρωματικό Elephant Sloe Gin (35%) τον Δεκέμβριο του 2015 και το Elephant Strength (57%) τον Μάρτιο του 2017, με ακόμα περισσότερες εκδόσεις να είναι προγραμματισμένες να κυκλοφορήσουν σύντομα.

Βραβεία:

  • World Gin Award 2016 – Gold (Best Contemporary Style Gin)
  • International Review of Spirits Award 2016 – Gold (94 points, Exceptional)
  • World Spirits Award 2016 – Double-Gold and Spirit of the Year 2016
  • International Wine & Spirit Competition Quality Award 2015 – Outstanding World Spirits Award 2015 – Gold
  • International Spirits Challenge 2015 – Gold
  • Tastings Spirits Category Competition 2015 – Gold
  • World Gin Award 2015 – Silver
  • World Spirit Award 2014 – Gold
  • International Wine & Spirit Competition Quality Award 2014 – Outstanding
  • Falstaff 2014 – Top 3 Gin: 93 Points
  • The Gin Masters 2014 – Super Premium: Silver
  • The Gin Masters 2014 – Micro Distillery: Silver
  • The Spirits Design Master 2013 – Gin: Master

 Το Elephant Gin εισάγεται και διανέμεται στην Κύπρο από την εταιρεία ACM CHRISTOFIDES LTD (www.acm.com.cy).