Σε ανθρώπινο λάθος αποδίδει τη διαρροή των θεμάτων για τις εξετάσεις εκπαιδευτικών του νέου συστήματος διορισμού, ο Υπουργός Παιδείας.  

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής σημείωσε πως η διαρροή των θεμάτων οφείλεται σε παρορμιτισμό λειτουρού ή λειτουργών, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να έγινε σκόπιμα το γεγονός. 

«Με βάση τη διοικητική έρευνα διαφαίνεται ότι οι πιο πάνω λειτουργοί ενδέχεται να έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα», τόνισε ο κ. Καδής, προσθέτοντας πως το Υπουργείο θα καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο πρόταση για ορισμό ανεξάρτητου ερευνώντα λειτουργού, με στόχο την έναρξη της διαδικασίας της πειθαρχικής έρευνας για τους λειτουργούς. 

Ο κ. Καδής σημείωσε πως η διοικητική έρευνα θα αποσταλεί στο Γενικό Εισαγγελέα, ζητώντας άμεσα ενημέρωση, κατά πόσο με βάση τα πορίσματά της προκύπτει ευρύτερα θέμα εγκυρότητας και αξιοπιστίας των εξετάσεων.

Ο Υπουργός Παιδείας άφησε σαφέστατες αιχμές κατα συγκεκριμένων εκπαιδευτικών, τονίζοντας πως κάποιοι δεν επιθυμούσαν τη μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, καθώς θα διορίζονταν με βάση τον κατάλογο και όχι με βάση τα προσόντα. 

Ο Κώστας Καδής απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση αν σκοπεύει να υποβάλει την παραίτησή του.