Το πρόβλημα της 17χρονης μαθήτριας που δεν έχει ακόμη εγγραφεί σε σχολείο συζήτησε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. 

Μιλώντας στο Tvonenews, ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης σημείωσε πως το Υπουργείο εξέτασε το θέμα, τονίζοντας πως το Υπουργείο προσφέρει ειδικό πρόγραμμα που μπορεί να ανταποκριθεί και στις μαθησιακές, αλλά και στις ψυχολογικές ανάγκες του παιδιού. 

"Το πρόγραμμα είναι πλήρες καταρτησμένο για να παρέχει βοήθεια σε παιδιά με ειδικές αναπηρίες και προσφέρεται μόνο σε δύο σχολεία. Το ένα είναι το Λύκειο Κύκκου Β' στο οποίο φοιτά η μαθήτρια και το Υπουργείο θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να είναι ομαλή η πορεία του παιδιού εκεί και το άλλο σχολείο που παρέχει το πρόγραμμα είναι το Λύκειο Λατσιών". 

Ο κ. Λούης σημείωσε πως το Υπουργείο Παιδείας θα παρέχει ακόμη και βοήθεια για την μεταφορά της μαθήτριας στο σχολείο. 

"Οι λύσεις έχουν αναφερθεί στην οικογένεια και εμείς αναμένουμε πλέον την απάντησή τους" τόνισε ο Κυπριανός Λούης, προσθέτοντας πως το Υπουργείο θα βρίσκεται δίπλα τους, όποια κι αν είναι η απάντησή τους.

Ο διευθυντής Μέσης εκπαίδευσης σημείωσε πως είναι δύσκολο να μείνει η μαθήτρια στο Λύκειο Κύκκου Α καθώς το πρόγραμμα δεν μπορεί να καλύψει άλλα παιδιά.