Αφέθηκε σήμερα ελεύθερη η 21χρονη που είχε συλληφθεί στις 9 Οκτωβρίου, έπειτα από καταγγελία του 23χρονου συμβίου της ότι την ίδια ημέρα το πρωί είχε υποβληθεί σε άμβλωση σε κλινική στη Λευκωσία, ενώ αύριο αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος και ο γιατρός που συνελήφθη για την ίδια υπόθεση.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η 21χρονη αφέθηκε ελεύθερη μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων της Αστυνομίας, αφού ο Αρχηγός της δύναμης είχε ζητήσει όπως αυτές προχωρήσουν τάχιστα. Οι εξετάσεις όσον αφορά τον γιατρό συνεχίζονται. Στο παρόν στάδιο παραμένει υπό κράτηση και αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος αύριο, ανέφερε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή.

Και οι δυο συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί στις 10 Οκτωβρίου ενώπιον δικαστηρίου που διέταξε την πενθήμερη κράτησή τους. Η γυναίκα και ο γιατρός συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα, έπειτα από καταγγελία του 23χρονου συμβίου της ότι προσήλθε σε κλινική στη Λευκωσία και υποβλήθηκε σε έκτρωση. Μετά την καταγγελία η Αστυνομία προχώρησε σε διερεύνηση της υπόθεσης και εξασφάλισε ένταλμα σύλληψης των δυο από το δικαστήριο.

"Παρόλο που δεν έχει εκπνεύσει το διάταγμα των πέντε ημερών λόγω του ότι δεν χρειάζετο να παραμείνει υπό κράτηση, αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις, η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη", είπε στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή, σημειώνοντας πως η υπόθεση συνεχίζει να διερευνάται από το ΤΑΕ Λευκωσίας προκειμένου να ολοκληρωθεί ο σχετικός φάκελος και να προωθηθεί για τα περαιτέρω.

Πηγή: ΚΥΠΕ